top of page

Pismo učencev Vladimirju Putinu

Spoštovani gospod predsednik Vladimir Putin!


Res je, da smo le otroci. Res je, da ne vemo veliko o politiki, gospodarstvu in ostalih odraslih stvareh. Še najmanj vemo o vojni, saj smo se rodili v svobodi. Vemo pa, da si vsi otroci tega sveta zaslužijo mir. Vsi otroci tega sveta bi se morali zbuditi v varnem objemu svoje družine. Vsi otroci tega sveta bi morali rasti v ljubezni, ne sovraštvu.

Otroci smo vaša prihodnost. Vsega, kar nas boste naučili, bomo počeli, ko odrastemo. Zato ne zapravite priložnosti zaradi starih zamer in lastnega pohlepa. Nočemo joka, poka bomb in trpljenja!

Čas je, da si podamo roke in stopimo skupaj. Nikoli ne bomo izgubili upanja, da je življenje lahko lepo, varno in srečno. Nikoli ne bomo izgubili upanja, da lahko živimo drug ob drugem, ne glede na to, kako različni smo si. Skupaj, povezani v miru, smo najmočnejši! Svet je dovolj velik za vse. Naša srca so odprta vsakemu.

Zato se na Vas obračamo s preprosto prošnjo – odložite orožje! Ustavite vojno in trpljenje. Pustite otrokom, da bodo spet v varnem objemu svoje družine. Poslušajte drug drugega in si dajte priložnost. Svet potrebuje otroke. Svet potrebuje prijazne ljudi.

Svet potrebuje mir!


Anej Okorn, Predsednik Skupnosti učencev OŠ Janka Modra, Dol pri Ljubljani


Nejc Primc, Mentor


Gregor Pečan, Ravnatelj OŠ Janka Modra, Dol pri Ljubljani



Če se strinjate z zgoraj napisanim pismom bi vas prosili, če podpišete spletno peticijo na spodnji povezavi:


https://www.peticija.online/pismo_otrok_vladimirju_putinu

bottom of page